icingdesignsonline.blogspot.com |
Jak przygotować candy bar / słodki bufet na wesele? Podczas przygotowywania słodkiego bufetu należy pamiętać o kilku ważnych elementach:
- Mniej znaczy więcej. Piętrowe układnie ciast czy deserków nie wygląda atrakcyjnie. Mniejsze ilości będą prezentować się bardziej elegancko, a w przypadku, gdyby czegoś na stole zabrakło, kelnerzy mogą to w każdej chwili uzupełnić.
- Cukierki będą się pięknie prezentować w przeźroczystych słojach. Pamiętajcie, aby słoje były różnych rozmiarów i nie zapominajcie o ozdobieniu takiego naczynia. Można przewiązać go kokardką pasującą do wystroju sali, lub też dokleić uroczą karteczkę z napisem “Miłość Jest słodka”. Cukierki można dobierać kolorami, tak aby wpasowały się w kolorystykę wesela.
- Stół należy przyozdobić, nie wystarczy wyłożyć cukierków i mini deserków. Na stole można dodatkowo postawić kwiatki, świeczki, tabliczki z różnymi nazwami cukierków, z różnymi hasłami nawiązującymi do tego,że bufet jest dla gości, by osłodzić im życie, itp.
- Przy ustawianiu candy baru pamiętajcie, aby wszystkie słodkości były łatwo dostępne dla każdego – stół niemoże być zbyt “głęboki” ponieważ goście sięgając po ciasteczko na końcu stołu przez nieuwagę mogą strącić coś “po drodze”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz