Tylko nie stół wiejski

icingdesignsonline.blogspot.com
Czy jest jakaś alternatywa dla stołu wiejskiego czy też rybnego? Oczywiście,że tak! Zaskocz swoich gości słodkim bufetem. W tym roku hitem na weselach będą tak zwane candy bary, trend, który przywędrował do nas zza oceanu. Zapomnijcie o staromodnych szarlotkach i sernikach w kawałkach w rozmiarze XL układanych piętrowo, modne będą mini deserki i cukierki. Najważniejsze, aby przygotować słodki bufet tak, aby kusił gości swoim wyglądem i zachęcał do podjadania słodkości z niego.


Jak przygotować candy bar / słodki bufet na wesele? Podczas przygotowywania słodkiego bufetu należy pamiętać o kilku ważnych elementach:
  1. Mniej znaczy więcej. Piętrowe układnie ciast czy deserków nie wygląda atrakcyjnie. Mniejsze ilości będą prezentować się bardziej elegancko, a w przypadku, gdyby czegoś na stole zabrakło, kelnerzy mogą to w każdej chwili uzupełnić.
  2. Cukierki będą się pięknie prezentować w przeźroczystych słojach. Pamiętajcie, aby słoje były różnych rozmiarów i nie zapominajcie o ozdobieniu takiego naczynia. Można przewiązać go kokardką pasującą do wystroju sali, lub też dokleić uroczą karteczkę z napisem “Miłość Jest słodka”. Cukierki można dobierać kolorami, tak aby wpasowały się w kolorystykę wesela.
  3. Stół należy przyozdobić, nie wystarczy wyłożyć cukierków i mini deserków. Na stole można dodatkowo postawić kwiatki, świeczki, tabliczki z różnymi nazwami cukierków, z różnymi hasłami nawiązującymi do tego,że bufet jest dla gości, by osłodzić im życie, itp.
  4. Przy ustawianiu candy baru pamiętajcie, aby wszystkie słodkości były łatwo dostępne dla każdego – stół niemoże być zbyt “głęboki” ponieważ goście sięgając po ciasteczko na końcu stołu przez nieuwagę mogą strącić coś “po drodze”.

Krzysztof Omilian

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz